in ce luna nu e bine sa faci nunta

Planuiesti sa te casatoresti? Iata in ce luna nu e bine sa faci nunta!

Obiceiurile si traditiile de pe teritoriul Romaniei sunt numeroase, iar, in cele mai multe cazuri, persoanele cu varste mai inaintate le respecta, in timp ce tinerii par sa fie din ce in ce mai dezinteresati de aceste aspecte.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba despre nunta, persoanele de toate varstele par sa fie destul de receptive la obiceiurile specifice zonei din care provin, asa cum este furatul miresei, aruncatul buchetului sau perioadele in care nu este bine sa faci nunta.

Superstitii in legatura cu nunta organizata in luna mai

Daca te intrebi in ce luna nu e bine sa faci nunta, trebuie sa stii ca se spune ca un astfel de eveniment organizat in mai va duce la destramarea relatiei, iar dragostea celor doi soti se va pali “precum florile de mai”.

Nu exista un motiv intemeiat pentru care a luat nastere aceasta traditie, insa este posibil sa aiba legatura cu legenda ielelor, care, timp de 5 saptamani de la Paste (in luna mai), colinda pe pamant pentru a rapi mintile tinerilor indragostiti.

Exista, de asemenea, superstitita conform careia casatoria in aceasta perioada a anului va fi una de scurta durata, deoarece “mai” este format doar din trei litere.

Desigur ca acestea sunt doar legende, iar nimeni nu poate spune cu exactitate in ce luna nu e bine sa faci nunta. De cele mai multe ori, oamenii cred in aceste obiceiuri din dorinta de a avea o casnicie perfecta, astfel ca nu risca in niciun fel sa aduca ghinion in relatia lor.

Daca gandim rational, putem observa foarte multe motive pentru care sa organizezi nunta in mai. Vremea este perfecta, intrucat se face trecerea de la primavara la vara, iar temperaturile nu sunt nici prea ridicate, dar nici prea scazute.

De asemenea, peisajele sunt incantatoare, deoarece toti pomii sunt infloriti si cu siguranta ai foarte multe posibilitati pentru a face o sedinta foto de poveste.

Un alt motiv pentru care este avantajos sa faci nunta in luna mai este faptul ca localurile, biserica si starea civila au o disponibilitate mai mare, pentru ca probabil exista destul de multi superstitiosi care nu isi fixeaza casatoria in aceasta perioada.

Trebuie sa stii ca biserica nu da crezare acestei superstitii si nu exista niciun temei teologic pentru aceasta, insa exista cateva obiceiuri crestine care interzic nunta in anumite zile.

in ce luna nu e bine sa faci nunta
 

Cand nu poti organiza o nunta?

Biserica Ortodoxa Romana interzice organizarea nuntilor si a cununiilor religioase in anumite zile. Asadar, daca iti doresti o nunta completa si binecuvantata de divinitate, va trebui sa fixezi data evenimentului tinand cont ca nu il poti organiza in urmatoarele zile:

  • In Saptamana Luminata;
  • In toate zilele de post;
  • In Ajunul Praznicelor Imparatesti;
  • In Duminica Rusaliilor;
  • In Postul Sf. Apostoli Petru si Pavel;
  • In Postul Sfintelor Pasti;
  • In Postul Adormirii Maicii Domnului;
  • In perioada de la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului;
  • In Postul Nasterii Domnului.

Este important de mentionat ca, daca chiar trebuie sa organizati nunta intr-una dintre aceste zile, puteti cere o dezlegare de la preot, iar daca acesta v-o acorda, aveti posibilitatea de a fixa evenimentul la data la care va doriti.

De asemenea, trebuie sa stii ca aceasta regula crestina se aplica doar in cazul in care are loc si cununia religioasa, iar in cazul cununiei civile, ai libertate absoluta.

Indiferent de ziua in care doresti sa organizezi nunta, specialistii Essalian sunt pregatiti sa iti realizeze cea mai frumoasa rochie, la care ai visat dintotdeauna. Specialistii nostri pot transforma in realitate orice idee ai avea, astfel incat sa te simti cea mai frumoasa femeie din lume in ziua cea mare.

Poti contacta echipa noastra chiar aici, iar cu siguranta in cel mai scurt timp putem incepe o colaborare.

Indiferent de perioada in care iti doresti sa iti unesti destinul cu cel al persoanei iubite, asigura-te ca faci acest lucru ca la carte, astfel incat sa ai parte de o nunta de poveste, de care sa iti aduci aminte cu drag toata viata!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *