superstitii nunta

Cele mai cunoscute superstitii de nunta. Iata cateva exemple!

Nunta este un eveniment extrem de important in viata oricarei persoane, motiv pentru care ii sunt asociate si multe superstitii. Pentru orice moment important din viata oamenilor, au aparut diverse credinte de care multi oameni tin cont si in prezent.

Ziua nuntii marcheaza un capitol nou in viata oricarei persoane, iar acest fapt a determinat aparitia multor superstitii de-a lungul timpului. Iata cateva exemple:

  • Daca ploua in ziua nuntii, inseamna ca mirii se vor bucura de belsug. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute superstitii nunta si este folosita pentru a inveseli si incuraja mirii care au parte de o vreme ploioasa in ziua casatoriei.
  • Este un semn bun sa vezi un curcubeu in ziua nuntii. Curcubeul este un fenomen natural superb care apare dupa ploaie, asa ca este considerat a fi purtator de noroc.
  • Aruncarea graului catre miri in ziua nuntii aduce noroc. Acesta este un obicei vechi, pagan, folosit pentru a alunga spiritele rele si tot ghinionul pe care l-ar putea avea mirii in decursul vietii.
  • Aparitia unui porumbel in curtea bisericii este un semn ca mirii se vor bucura de armonie si intelegere in casnicie. Porumbeii simbolizeaza pace, motiv pentru care a aparut si aceasta superstitie.
  • Nu este bine ca doi frati sa se casatoreasca in acelasi an. Face parte din superstitiile de nunta cunoscute de multi oameni si a aparut din faptul ca parintii nu voiau ca fiii sau fiicele lor sa se casatoreasca in acelasi an, deoarece ar fi fost nevoiti sa depuna un efort colosal pentru a le organiza nunta.
  • Spargerea unui pahar sau a unui obiect de sticla in timpul nuntii reprezinta un semn bun. Se considera ca cioburile alunga ghinionul, dar poate fi, de fapt, o metoda de consolare pentru deranjul facut atunci cand se sparge un obiect.
  • Cel care vrea sa detina controlul in casnicie ar trebui sa-l calce pe picior pe partener in biserica. Aceasta superstitie are origini stravechi. In perioada precrestina, mirii calcau pe o blana de oaie care a fost sacrificata in cinstea lor. Acesta era semnul ca incep o viata noua. Apoi, s-a introdus calcatul pe picior ca pe un semn al dominarii si al puterii.
  • Nu este bine sa te casatoresti in luna mai. Pe lista cu superstitii nunta cunoscute in Romania se numara si ghinionul pe care il poate aduce o casatorie in luna mai. Aceasta a aparut in urma cu multa vreme, atunci cand oamenii erau foarte preocupati de munca agricola, iar luna mai este foarte aglomerata din acest punct de vedere. Asadar, era greu sa organizezi o nunta in aceasta perioada, fara sa neglijezi activitatile agricole.
  • Daca o mireasa vede alta mireasa la biserica, este semn de nefericire. Aceasta superstitie de nunta a aparut din nevoia de a pastra ordinea si disciplina in biserica, pentru ca slujba sa nu reprezinte un spectacol pentru celelalte cupluri sau pentru alti nuntasi.

superstitii nunta

Acestea sunt doar cateva dintre superstitiile de nunta care au aparut de-a lungul timpului. Daca vei tine sau nu cont de ele este decizia ta, dar incearca sa nu te sperii in cazul in care se intampla ceva care ar putea sa aduca ghinion.

Citeste si “Furatul miresei” – afla de unde a pornit acest obicei atat de popular la nuntile din Romania!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *