cate domnisoare de onoare se pun la nunta

Cate domnisoare de onoare se pun la nunta?

Majoritatea mireselor isi doresc sa aiba domnisoare de onoare la nunta, care sa le ajute cu pregatirile si alaturi de care sa faca cele mai frumoase fotografii. De obicei, domnisoarele de onoare fac parte din familie sau din cercul strans de prieteni, asa ca momentele petrecute de mireasa in prezenta lor reprezinta o adevarata placere!

 

Probabil ca si tu te-ai intrebat cate domnisoare de onoare se pun la nunta. Ei bine, desi nu se impune un numar exact, exista trei factori de care poti tine cont inainte sa iei o decizie:

 

  • Numarul de invitati

Este important sa hotarasti daca iti doresti o nunta discreta, cu un numar redus de invitati, sau o nunta de amploare. De ce? Pentru ca numarul domnisoarelor de onoare nu trebuie sa se apropie sau sa-l depaseasca pe cel al invitatilor.

 

  • Dimensiunea bisericii

Inainte sa decizi cate domnisoare vei avea, este esemtial sa te gandesti si la spatiul disponibil in cadrul bisericii. Daca vei alege o biserica de dimensiuni mici, trebuie sa ai putine domnisoare de onoare, astfel incat sa ramana loc in biserica si pentru ceilalti invitati importanti (parintii, bunicii, fratii, cei mai buni prieteni etc.).

 

  • Stilul nuntii

Inainte sa decizi cate domnisoare de onoare sa ai la nunta, trebuie sa iei in calcul si stilul pe care l-ai ales pentru acest eveniment. In cazul in care pregatesti un eveniment somptuos, foarte costisitor, atunci e recomandat sa alegi intre 8 si 12 domnisoare de onoare. In schimb, daca organizezi un eveniment informal si il personalizezi dupa gustul tau, poti alege pana la 6 domnisoare de onoare.

Ce rol au domnisoarele de onoare inainte de marele eveniment?

 

Domnisoarele de onoare au cateva sarcini si inainte de nunta propriu-zisa. Le poti invita sa participe la degustari, la probele pentru rochia de mireasa, la intalnirile cu furnizorii etc. In plus, este de datoria lor sa organizeze petrecerea burlacitelor si sa te ajute sa alegi buchetul de mireasa, tinuta, coafura si machiajul.

De asemenea, pe domnisoarele de onoare le poti ruga sa preia o parte din sarcinile tale, pentru care nu este necesar sa te implici direct.

 

Ce rol au domnisoarele de onoare in timpul evenimentului?

 

Responsabilitatea unei domnisoare de onoare se termina abia dupa ce se incheie evenimentul. Inainte de cununia religioasa, o domnisoara de onoare trebuie sa ajute mireasa sa se pregateasca, iar, in timpul slujbei, va tine lumanarile de cununie. De asemenea, ea se va ocupa de prinsul cocardelor in pieptul invitatilor, iar, daca este necesar, va intampina invitatii si ii va conduce la mese.

 

In plus, este important ca domnisoarele de onoare sa cunoasca traditiile si sa se asigure ca vor fi respectate pe parcursul evenimentului. Ele trebuie sa fie atente la detalii si sa se implice pentru ca totul sa se petreaca asa cum isi doreste mireasa.

 

O alta sarcina a domnisoarelor de onoare este sa fie atente la look-ul miresei. Ele ar trebui sa se asigure ca mireasa arata impecabil pe tot parcursul evenimentului.

 

Acestea sunt resposabilitatile domnisoarelor de onoare, asa ca inainte sa le alegi, asigura-te ca au calitatile necesare pentru a le indeplini!

Citeste si Tinute pentru cununie civila pentru mirese si invitati! Ce poti imbraca?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Telegram
WhatsApp
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *